Tuesday, June 21, 2011


MESYUARAT MEMBINCANGKAN KELEWATAN MENYIAPKAN PROJEK PERUMAHAN


TARIKH : 21 JUN 2011 ( SELASA )
MASA : 11.00 PAGI
TEMPAT : KPKT , JABATAN PERUMAHAN NEGARA

PENGERUSI : DATO ABU BAKAR - KETUA PENGARAH JABATAN PERUMAHAN NEGARA

KPKT - IR LAI

KPKT - MR KANG

PEMAJU : MDM CHUAN

SYABAS : EN ZAMZURI

MPS : EN ISMAIL


PROTEM : EN DIN - SETIAUSAHA

: EN RADHUAN - AJK

: EN AKRAM - LAST MINUTE URGENT MEETING - TIDAK DPT HADIR


Sepintas Lalu hasil mesyuarat.:

Satu keputusan dan hasil mesyuarat telah dibuat oleh kementerian perumahan kerajaan tempatan di bawah pemantauan Dato Abu Bakar , telah diambil secara drastik dimana pemaju telah akur untuk menyiapkan keseluruhan tangki air yang rosak dan harus di perbaiki segera dalam tempoh masa yang diberikan oleh kementerian.

Dalam tempoh pembaikan tangki air , pemaju akan meminta rayuan kepada syabas untuk mengurangkan ' BG ' atau Bank Guarantee dari 2.5 juta , bagi meringankan beban kewangan dan pada masa sama untuk menyiapkan tangki air tersbut.

Pihak Syabas telah membuat keputusan untuk menyalurkan air secara ' Direct Tapping ' dalam tempoh sementara waktu sementara menunggu siapanya tangki air yang akan dieprbaiki oleh pemaju. Disamping itu pembeli mestilah menandatangani satu aku janji dengan pihak syabas dan borang akan dikeluarkan sedikit masa untuk sementara waktu bagi tidak menyalahkan pihak syabas kiranya berlaku apa apa masalah dalam masa tempoh peyambungan air ke kawasan perumahan kerana ini bersifat sementara sahaja sebelum tangki air disiapkan sepenuhnya.
Meter air yang akan dipasang oleh pihak syabas adalah meter individu dan bukan meter pukal. Oleh itu setiap rumah akan mendapat meter air sendiri dan dapat menikmati air percuma seperti yang lain.

Sekiranya syarat-syarat ini dipatuhi oleh pemaju, maka pemaju akan mengemukakan borang E untuk tindakan pihak Majlis Perbandaaran Sepang mengeluarkan surat 'CF' menduduki sementara apabila pihak majlis telah berpuashati denga tindakan yang telah dibuat oleh pemaju.

Dijangkakan kita akan menduduki rumah ini sekiranya pematuhan dan segala arahan ini di pantau oleh Kementerian mengikut jadual yang akan diberikan oleh kementerian, harapan kita mungkin penghujung sepetember atau boleh dikatakan paling lewat sebelum bulan november.


Laporan penuh akan dimuatkan setelah mendapat laporan dari setiausaha.P/s : Berdoalah sama-sama kita agar masalah ini tidak akan berpanjangan lagi.** LAD akan tetap dibayar oleh pemaju seperti dijanjikan , dan pada masa ini LAD masih berjalan selepas tarikh akhir Mahkmah pada 28 April lepas **LAPORAN PENUH DARI S/USAHA - DALAM EMAIL YAHOO GTOUPS.


Sila klik pada laporan untuk membaca.
No comments:

Post a Comment

ADAKAH ANDA TERIMA TAWARAN ATAU TIDAK

ADAKAH ANDA BERSETUJU DENGAN TAWARAN PEMAJU
Poll Tawaran dari Pihak Pemaju . Sila pilih sekiranya anda bersetuju atau tidak bersetuju dengan tawaran pemaju.

Nama
Email anda
Setuju Terima Tawaran
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ] [ What's This? ]

Powered byEMF HTML Forms

Borang Maklumat


Nama
Alamat
Handphone No
Alamat Emel
No Blok
Perkara
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ] [ What's This? ]

Photo Lakes Ville

Photo Lakes Ville

Surat Ex Gratia dari Talam

PENGUMUMAN


Satu Mesyuarat akan diadakan seperti berikut:-

Pada: 27 Feb 2010 (Hari Sabtu)
Tempat; Di perkarangan Projek Lakes Ville (Dekat dengan Surau)
Masa; Jam 10:00 Pagi

Sila hadir untuk mendapatkan keputusan terkini serta tindakan yang akan diambil.

-