Tuesday, August 9, 2011

Terkini - Makluman dari Syabas 9 Aug 2011

Maklumbalas daripada Pihak Syabas

Salam Sejahtera dan Selamat BerpuasaMenjawab kepada pertanyaan pihak tuan berhubung status pembekalan air ke kawasan ini, berikut adalah butirannya:

1. SYABAS masih berusaha bagi memenuhi jadual Pelan Tindakan 1 yang telah dibincangkan dalam mesyuarat bersama pihak KPKT bulan lepas di mana air boleh dibekalkan ke unit-unit yang berkenaan pada atau sebelum 20/08/2011. Namun demikian, berikutan kelewatan 1 minggu pihak pemaju mengemukakan BG bekalan air sementara RM2.5 juta dan dokumen lain yang berkaitan dari tarikh yang dipersetujui (06/07/2011), SYABAS menjangkakan perkara ini dapat diselesaikan selewat-lewatnya sebelum atau pada tarikh baru iaitu 27/08/2011.2.

SYABAS telah meluluskan pembekalan air sementara ke Fasa ini (Lakes Ville) pada 25/07/2011 melalui surat rujukan SYA/PJDD/DD/DGKL/SPG/LT6494/11/08306.3. Kerja-kerja persiapan yang berkaitan dengan pembekalan air sementara telah dimulakan di tapak sejurus selepas tarikh surat kelulusan dikeluarkan seperti pemasangan tetiang meter pukal, pengasingan laluan pembekalan sediada dengan kawasan ini serta penambahan beberapa komponen bagi tujuan tersebut.Berdasarkan kepada kemajuan kerja-kerja di tapak tersebut, SYABAS berpendapat air akan boleh salurkan ke unit-unit yang berkenaan selewat-lewatnya pada atau sebelum 27/08/2011.

Berhubung dengan penyerahan kunci rumah yang hanya akan bermula akhir tahun ini seperti mana penjelasan pihak pemaju, ia adalah diluar bidangkuasa SYABAS. SYABAS hanya boleh beri bantuan dari aspek pembekalan air (dalam kes ini, air dibekalkan dengan status sementara) ke kawasan ini sahaja sepertimana yang telah dipersetujui.Untuk makluman pihak tuan, sokongan SYABAS ke atas pengeluaran CF sesuatu pembangunan adalah dinyatakan di dalam surat pengambilalihan Sistem Bekalan Air pembangunan melalui Borang EPS19C iaitu setelah sistem bekalan air tetap kawasan ini yang dibangunkan oleh pemaju lulus semua ujian yang berkaitan dan mematuhi semua dokumentasi yang diperlukan bagi tujuan tersebut.

Sekian, untuk makluman.
Zamzuri Selamat
PengurusJabatan Pembangunan
03-20885078

No comments:

Post a Comment

ADAKAH ANDA TERIMA TAWARAN ATAU TIDAK

ADAKAH ANDA BERSETUJU DENGAN TAWARAN PEMAJU
Poll Tawaran dari Pihak Pemaju . Sila pilih sekiranya anda bersetuju atau tidak bersetuju dengan tawaran pemaju.

Nama
Email anda
Setuju Terima Tawaran
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ] [ What's This? ]

Powered byEMF HTML Forms

Borang Maklumat


Nama
Alamat
Handphone No
Alamat Emel
No Blok
Perkara
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ] [ What's This? ]

Photo Lakes Ville

Photo Lakes Ville

Surat Ex Gratia dari Talam

PENGUMUMAN


Satu Mesyuarat akan diadakan seperti berikut:-

Pada: 27 Feb 2010 (Hari Sabtu)
Tempat; Di perkarangan Projek Lakes Ville (Dekat dengan Surau)
Masa; Jam 10:00 Pagi

Sila hadir untuk mendapatkan keputusan terkini serta tindakan yang akan diambil.

-